Haver - hele korrel, gepeld - BIOLOGISCH - 1 kilo
OverzichtHaver is een graansoort die behoort tot de familie van de grassen. Haver is van nature glutenvrij. Onze haver (en haverproducten) kunnen wel sporen van gluten bevatten! Haver heeft een lagere glycemische index dan bijvoorbeeld tarwe, waardoor je bloedsuikerspiegel minder sterkt piekt na het eten van haver.
Onze gepelde haverkorrels zijn geschikt voor in de graanmolen. Je maakt er prachtig biologisch havermeel mee, waarmee je koekjes, taarten, pannenkoeken enzovoorts kunt bakken.
De korrels kunnen ook prima in de graanpletter, om zelf lekker verse havervlokken te kunnen maken. Verse havervlokken zijn heerlijk zacht/mals. Je kunt ze zelfs rauw eten.
Hele haverkorrels kun je ook onbewerkt koken en zo bijvoorbeeld gebruiken als rijstvervanger. Voor het koken van hele haver kun je de korrels het best 12 uur weken. Ververs tussendoor een keer het weekwater. Breng de haver met vers water aan de kook. Kook de haver in 15 minuten gaar.