Kikkererwten - geschikt voor in de graanmolen - 1 kilo
OverzichtGedroogde kikkererwten • Geen graan, maar een peulvrucht, die geschikt is om te malen in de graanmolen. Zet de Mockmill graanmolen op stand 3 tot 5. Kikkererwtenmeel heeft een wat nootachtige smaak en een hoog eiwitgehalte. Vervang eens 10% van je meel/bloem voor kikkererwtenmeel bij het bakken van je brood! Kikkererwtenmeel is van nature glutenvrij. Zelf kikkererwtenmeel malen is heel voordelig!
Met kikkererwtenmeel kun je bijvoorbeeld pannenkoeken of muffins bakken. Het wordt ook veel gebruikt in de Indiase keuken.
Maar natuurlijk zijn kikkererwten ook geschikt om te koken en om er bijvoorbeeld humus van te maken.
Algemene bereidingswijze:
Was de kikkererwten goed. Zet ze in ruim water (drie keer het volume aan erwten) in de week. Laat ze 8 tot 12 uur weken. Kook ze in 45 tot 60 minuten gaar. Als je zout gebruikt, voeg dat dan op het einde van de kooktijd pas toe. Wil je de kikkererwten pureren voor bijvoorbeeld humus? Kook de erwten dan nog wat langer (circa anderhalf uur) totdat ze helemaal gaar zijn. Je kunt ze dan heel gemakkelijk pureren.
Kan sporen van GLUTEN bevatten