Basisproduct - Biologisch tarwebloem - Voor wit brood - 5 kilo
OverzichtBiologisch tarwebloem van goede kwaliteit. De hele korrels van vers biologisch graan zijn op molenstenen gemalen. De tarwe is ecologisch verbouwd en gecontroleerd door het Skal.
Deze bloem is heel geschikt voor het bakken van wit brood (gistbrood of zuurdesembrood). Ook kan het gemengd worden met biologisch tarwemeel. Wij gebruiken voor een tarwebrood 2/3 meel en 1/3 bloem. Hierdoor wordt het brood lekker luchtig.
Behalve voor brood kun je dit bloem ook gebruiken voor het bakken van koekjes, taarten, cake enzovoorts. Ook geschikt voor gebruik in de broodbakmachine.
Mijn ervaring is, dat voor het maken van een mooi soepel gistdeeg er iets meer water nodig is, dan bij ons niet-biologisch tarwebloem.
Verkrijgbaar in zakken van 1 kilo en van 5 kilo.
voedingswaarde/kenmerken:
- vocht: max 15,5 %
- koolhydraten: ± 71 %
- waarvan suikers ± 1,8 %
- eiwit: ± 12,6 %
- vet: ± 1,1 %
- waarvan verzadigd ± 0,4 %
- waarvan enkelv.. onverzadigd ± 0,2 %
- waarvan meerv. onverzadigd ± 0,2 %
- natrium 2,0 mg/100 gram
- voedingsvezel ± 4 %
- voedingswaarde: 1493 kJ / 100 gram