Basisproduct - Biologisch tarwemeel - Volkoren - Voor bruinbrood - 1 kilo
OverzichtBiologisch volkoren tarwemeel van goede kwaliteit. De hele korrels van vers biologisch graan zijn op molenstenen gemalen, waardoor de voedingsstoffen optimaal behouden zijn gebleven. Geschikt voor het bakken van brood door sterke glutenvorming.
Ik gebruik het zelf voor het bakken van zowel gistbroden als zuurdesembroden. Mijn ervaring is, dat dit meel bij het bakken van gistbrood wat meer water nodig heeft dan niet-biomeel om een mooi soepel deeg te vormen. Ik gebruik 10% meer water.
Eventueel kun je 1/3 van het totaal gewicht aan meel vervangen door biologische tarwebloem.
Ook geschikt voor de broodbakmachine. Zonder toevoegingen!
Verkrijgbaar in zakken van 1 en van 5 kilo.
Voedingswaarde:
- vocht: max 15,5 %
- koolhydraten: ± 64,4 %
- waarvan suikers ± 0,54 %
- eiwit: ± 13,9 %
- vet: ± 2 %
- waarvan verzadigd ± 0,3 %
- waarvan enkelv.. onverzadigd ± 0,2 %
- waarvan meerv. onverzadigd ± 0,9 %
- natrium 5,0 mg/100 gram
- voedingsvezel ± 11 %
- voedingswaarde: 1493 kJ / 100 gram