Bakmix - Bananenbrood - 500 gram
OverzichtMix voor een heerlijk bananenbrood. Zeer eenvoudig te bereiden:
- prak 2 rijpe bananen en doe ze in een mengkom
- voeg de mix toe
- doe er 50 gram plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie) en 160 gram water bij
- roer alles even stevig door elkaar met een garde (je hebt niet eens een mixer nodig!)
- vul een ingevet bakeblik (25 - 30 cm) met de mix
- plaats het blik in het midden van de voorverwarmde oven en bak het bananenbrood in circa 75 minuten gaar
Bij gebruik van een cakeblik van 30 centimeter blijft het bananenbrood natuurlijk wat lager dan bij een cakeblik van 25 centimeter. Het bananenbrood op de foto heb ik gebakken in een cakeblik van 25 centimter.
TIP: Wikkel het bananenbrood vóórdat het helemaal afgekoeld is in aluminiumfolie of plastic. Het brood zal dan extra smeuïg zijn.
Ingrediënten:
TARWEBLOEM, suiker, MELKPOEDER (VOLLE), rijsmiddelen (E500, E450), SCHARRELEIGEEL (GEDROOGD), SCHARRELEIWIT (GEDROOGD), emulgator (E471), aroma, enzymen (TARWE).