Kruiden - Komijnzaad (Djinten) - gemalen - 60 gram
OverzichtKomijnzaad heeft een warme, kruidige, anijsachtige smaak. Het lijkt qua smaak veel op karwijzaad, maar het is minder scherp. De smaak van komijn kennen we allemaal wel van komijnenkaas of van (beschuit met) muisjes. Ruik er vooral ook eens aan. Mmmmm, zo lekker!
Toepassing
Gemalen komijnzaad kent vele toepassingen. Bij kip, in tajines, in couscous, en bij alle groenten, waar kaas óók goed mee matst. Bijvoorbeeld: witlof, zuurkool, bloemkool enzovoorts. Het past in Indonesische gerechten, maar evengoed is het heerlijk in Hongaarse goulash, in chili con carne, in gehaktballen enzovoorts. Je voegt het gewoon naar smaak toe. Let op, dat je er niet te scheutig mee bent. Het is een verrassende smaak als je hem op de achtergrond houdt, maar echt niet lekker, als hij op de voorgrond treedt. Ga er lekker mee experimenteren!
Voedingswaarde
Voedingswaarden per 100 gram
Energie | 1880,23 kJ |
Energie | 449 kcal |
Vetten | 23,2 gram |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 gram |
Koolhydraten | 40 gram |
waarvan suikers | 0 gram |
Eiwitten | 19 gram |
Vezels | 0 gram |
Zout | 0 gram |