Kruiden - Anijs - steranijs - 30 gram
OverzichtAh, mmmmm. Wat is anijs toch een héérlijke geur! En hoe betoverend ziet zo´n gedroogd bloemetje eruit!
De toepassingen voor steranijs zijn legio. Je kunt een (deel van een) bloemetje meestoven in vleesgerechten, maar bijvoorbeeld ook met stoofpeertjes. Let op: net als bij laurier blijft steranijs hard en is oneetbaar!
Een heel bekende toepassing is: er thee van trekken. Dat is het lekkerst, als je het combineert met een basis thee, zoals zwarte ceylon of pure groene thee. Maar je kunt er ook je eigen kruidenthee mee maken, door het toe te voegen aan gedroogde munt/brandnetel/frambozenblaadjes/kamille/citroenmelisse of wát je ook maar lekker vindt!
Ook heel lekker:
Maak zelf anijsmelk, zonder dure staafjes met veel suiker!
Hoe dat werkt? Heel simpel: Neem 1 liter melk, (max) 3 steranijsbloemetjes, suiker naar smaak. Breng de melk aan de kook. Voeg de steranijs toe. Laat het minstens een half uur trekken, bijvoorbeeld op een theelichtje. Langer trekken is nog lekkerder. Je kunt hiervoor de kokendhete melk met de steranijs voor een paar uur in een thermoskan weg zetten. Je hebt dan minder sterren nodig! Serveer met suiker naar smaak.
Voedingswaarde
Voedingswaarden per 100 gram
Energie | kJ |
Energie | kcal |
Vetten | gram |
waarvan verzadigde vetzuren | gram |
Koolhydraten | gram |
waarvan suikers | gram |
Eiwitten | gram |
Vezels | gram |
Zout | gram |