Kruiden - Koriander (Ketoembar) - gemalen - 65 gram
OverzichtKoriander heeft een warme, milde, bitterzoete en ietwat nootachtige smaak.
Gemalen korianderzaad kom je in allerlei keukens tegen: in de Indiase keuken gebruikt met het in soepen, sauzen en marinades. In de Indonesische keuken vind je het, vaak in combinatie met komijn, tegen in rijstgerechten (bijvoorbeeld nasi). Maar ook in de Hollandse keuken heeft Koriander zijn weg gevonden. Je vindt het bijvoorbeeld terug in koekkruiden en het wordt ook vaak gebruikt in kerrie-gerechten. Ook is het een smaakmaker in stoofpotjes met rundvlees, of varkensvlees (babi ketjap). Grappig is, dat het dus zowel bij hartige als bij zoete gerechten wordt gebruikt.
Medicinaal
Zoals bijna alle kruiden, heeft ook koriander een medicinale werking. Het is vooral gunstig voor de spijsvertering: het wekt de eetlust op en gaat een opgeblazen gevoel tegen.
Voedingswaarde
Energie | 1247,9 kJ |
Energie | 298 kcal |
Vetten | 19,7 gram |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 gram |
Koolhydraten | 55 gram |
waarvan suikers | 0 gram |
Eiwitten | 12,4 gram |
Vezels | 41,9 gram |
Zout | 0 gram |