Rijsmandje Riet Ovaal (30 x 15) - voor een deeg van ca 700 - 900 gram
OverzichtOvalen rieten rijsmandje voor een deeg van ± 700-900 gram.
Het rijsmandje zorgt er voor dat het deeg de juiste vorm en steun krijgt tijdens het rijsproces. Het bestoven riet geeft aan je brood een rustieke en professionele uitstraling. Het mandje is bedoeld voor de narijs van je deeg. De degen stort je na de narijs voorzichtig op de bakplaat en schuif ze in de hete oven. Ze nemen niet zoveel ruimte in als hoge busbroden. Het broodje past dan ook prima in een combimagnetron of klein oventje.
Is je mandje nieuw? Neem het dan als volgt in gebruik: besproei het mandje aan de binnenkant met water tot het licht vochtig is. Bestrooi het mandje met (rogge)bloem. Laat het mandje minstens een dag drogen. Klop daarna de bloem eruit. Je mandje is nu klaar voor gebruik.
Voordat je het deeg (wat eerst gekneed, doorgeslagen en gevormd is) in het mandje doet, bestrooi je het mandje met (rogge)bloem. Het teveel aan bloem klop je eruit. Daarna leg je het gevormde deeg in het mandje. Als de narijs voltooid is, stort je het deeg voorzichtig uit het mandje op de bakplaat. Schuif de bakplaat in de hete oven en bak je broodje mooi bruin en gaar.
Het rijsmandje is gemaakt van een hoogwaardige kwaliteit rotan. Zorg er voor dat het mandje niet nat wordt, want dan kan het weer (schimmel) er in komen en dat krijg je er nooit meer uit. Altijd droog wegzetten dus!
Vorm: Ovaal
Inhoud: voor ongeveer 700-900 gr deeg
Afmetingen:
Lengte: 30 cm
Breedte: 15 cm
Hoogte: 8 cm
Materiaal: Rotan