Vruchten - Abrikozen - 250 gram
OverzichtLekkere gedroogde abrikozen, mooie maat, goede kwaliteit. Voor vele toepassingen:
- Om zó te snacken, of eventueel nadat je ze geweld hebt in lauw water, thee, oranjebloesemwater of zoete witte wijn.
- Als toevoegingen aan een salade.
- In stukjes gesneden door de havermout.
- Als natuurlijke zoetmaker in allerlei baksels.
- Ook heel lekker: door rijstepap!
- Om mee te nemen voor na het sporten, als lunchhapje op het werk, als pauzehapje op school.
Abrikozen bevatten een hoog kaliumgehalte. Kalium is belangrijk voor de waterhuishouding in ons lichaam en werkt ook bloeddrukverlagend.
Voedingswaarde per 100 gram:
- 1088 kJ/256 kCal
- 5 gr eiwit
- - gram vet
- 59 gr koolhydraten, waarvan 14 gr vezels
Recept:
panna cotta met abrikozen voor 4 personen
Ingrediënten:
- 250 ml slagroom
- 150 ml melk
- 10 gram rundergelatine
- 3 zakjes vanillesuiker
- 10 gedroogde abrikozen
- 2,5 dl zoete witte wijn
- 2 el suiker
- 2 tl aardappelmeel
Verwarm de slagroom met de melk en de vanillesuiker tot tegen het kookpunt. Laat het mengsel wat afkoelen. Roer de rundergelatine erdoor. Vul er 4 met koud water omgespoelde dessertschaaltjes mee en zet ze in de koelkast.
Halveer de abrikozen. Breng de wijn en de suiker in een pan aan de kook. Voeg de abrikozen toe en laat ze 15 minuten zachtjes garen. Schep de abrikozen uit de pan en bindt het kookvocht met de in wat water losgeroerde aardappelzetmeel.
Stort de schaaltjes koude panna cotta op 4 bordjes, giet er de warme saus over en garneer met de abrikozen.