Kruiden - Kerrie - engelse - e-nummervrij - 80 gram
OverzichtEen kerriemix in engelse stijl. Deze mix doet het goed bij groenten, vlees en vis, maar is vooral lekker bij rijstgerechten. Je kunt met deze mix eenvoudig een kerriesaus maken.
Recept kerriesaus: smelt 25 gram boter in een pan en roer er 25 gram bloem doorheen. Laat de bloem een paar minuten zachtjes garen. Voeg al roerend met een garde in scheutjes 300 ml bouillon toe (bijvoorbeeld van onze e-nummervrije bouilonpoeder). Voeg pas een nieuwe scheut bouillon toe, als de vorige volledig is opgenomen. Als alle bouillon is toegevoegd roer je er een schepje engelse kerrie door (proef! voor de gewenste hoeveelheid). Zitten er ondanks zorgvuldig roeren toch klontjes in je saus? Dan kun je dan nu herstellen door er even de staafmixer in te zetten.Tenslotte verrijk je de saus naar smaak met wat rozijnen en/of ananasstukjes.
Ingrediënten: kurkuma, koriander, zout, kardemom, fenegriek, komijn, chili, gember, peper, venkelzaad, MOSTERD, paprika.
Voedingswaarde
Voedingswaarden per 100 gram
Energie | 1196,31 kJ |
Energie | 285,68 kcal |
Vetten | 11,1 gram |
waarvan verzadigde vetzuren | 0,3 gram |
Koolhydraten | 48,1 gram |
waarvan suikers | 1 gram |
Eiwitten | 11,8 gram |
Vezels | 20 gram |
Zout | 16 gram |