Kokosrasp - 250 gram
OverzichtKokosrasp kom je onder allerlei namen tegen: gedroogde kokos, kokosmeel, kokos vlokken, kokos snippers. In engelstalige recepten als: shredded coconut, dried coconut, coconut flakes.
Het is vruchtvlees van een kokosnoot (je weet wel, zo'n bruine, harige) wat geraspt en gedroogd is. Doordat het is gedroogd, is het heel lang houdbaar.
De toepassingen zijn enorm. Wie van kokos houdt, is vast vindingrijk genoeg om het overal overheen en doorheen te doen :-). Denk aan toevoegen aan cakebeslag, over taarten, door of over browniebeslag, in indonesische gerechten, door of over puddingen enzovoorts.
Van kokosrasp bak je in een zucht en een sch**t lekkere kokosmacaronen: Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem 175 gram kokos en 50 gram witte bastersuiker. Meng daar 1 losgeklopt ei doorheen. Vorm van dit (plakkerige) beslag balletjes ter grootte van een walnoot. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, druk ze een beetje plat en bak de koekjes in 20 minuten gaar en bruin.