Broodmix - Kloosterbrood
OverzichtKloosterbroodmix
Op veler verzoek in ons assortiment opgenomen!
LET OP: balen van 25 kg worden niet verzonden; wel af te halen. De 5kg verpakkingen worden wel verzonden.
Een heerlijke broodmix voor een rijk gevuld brood, donker en zacht.
Voor een groot brood: 750 gram kloosterbroodmix, 420 ml handwarm water, 1 el gedroogde gist (11 gram), 3/4 el (brood)zout (of minder, naar smaak) en 30 ml boter/olie/margarine. Kneed de ingrediënten 20 minuten (met de hand, of machinaal). Leg het deeg in een licht met olie ingevette kom voor 30 minuten in de voorrijs. Sla het deeg door (=duw de lucht eruit). Vorm het tot een rol en leg deze met de naad naar beneden in een ingevette broodvorm. Laat narijzen tot het deeg in volume is verdubbeld. Bakken: circa 45 minuten op 220 graden (baktijd en temperatuur verschilt per oven).
Je kunt met het kloosterbroodmix ook prachtige bolbroden bakken. Ga als boven te werk, alleen met: 500 gram mix, 280 ml water, 2 tl gist, 1 1/2 tl broodzout, 20 ml boter/olie/margarine. In plaats van een rol, vorm je een bol en leg hem voor de narijs met de naad naar beneden op de bakplaat van de oven (eventueel in een taartvorm, of, voor een nóg mooier resultaat: de tweede rijs in een rijsmandje!). Bakken: circa 30 minuten.
De hoeveelheid voor een bolbrood past ook prima in de broodbakmachine.
Tip: Eventueel vervang je een deel van de mix door tarwebloem.
Ingrediënten: TARWEmeel, zonnebloempitten, lijnzaad, gierst, ROGGEbloem, TARWEgluten, ROGGEmoutbloem, SOJAgranules, gebrande suiker, emulgator (E472a, E482, E322 (SOJA), E471), DEXTROSE, TARWEmoutbloem, GERSTEmoutbloem, SOJAbloem, meelverbeteraar E300, ENZYMEN (TARWE).