Bakvorm - Broodvorm - 32 centimeter voor een gróót brood
OverzichtDeze broodbakvorm van is gemaakt van blauwstaal. Dit materiaal zorgt voor een optimaal bakresultaat omdat het de warmte gelijkmatig opneemt en verdeelt. De bakvorm is ook geschikt voor het bakken van cakes en dient voor gebruik goed ingevet te worden. De bakvorm is geschikt voor het bakken van broden van ongeveer 800 gram meel/bloem (totaalgewicht van het brood is circa 1250 gram).
Deze broodbakvormen kunnen een leven lang meegaan, als je ze goed verzorgt. Zelf heb ik blikken al vanaf 1999 in gebruik en ze zijn nog uitstekend. Sterker nog: deze vormen bakken steeds fijner en worden ook door de professionele bakker gebruikt.
Hoe verzorg je je blauwstalen broodbakvorm?
Was de vorm voor het eerste gebruik goed af met heet water. Zet de vorm vervolgens een uur lang in een hete oven (200 graden). Vet de vorm daarna van binnen en van buiten in met plantaardige olie en zet hem weg voor gebruik.
Na het bakken "los" je meteen het brood en laat je de vorm afkoelen. Daarna schud je eventuele kruimels eruit. Was de vorm zo min mogelijk af en zeker nooit in de vaatwasmachine. Als je het blik toch een keer wil afwassen, doe dat dan met heet water en eventueel een mild afwasmiddel.
Vet de vorm voor gebruik steeds goed in. Gebruik je de vorm voor langere tijd niet, zet hem dan ingevet (van binnen en van buiten met plantaardige olie) weg, op een droge plaats.
Veel bakplezier gewenst!