Chocolade Chunks - Callebaut - puur - bakvast - 500 gram
OverzichtDeze bakvast chocolade van Callebaut is ideaal voor in je zelfgebakken broodjes, croissants, muffins, taarten, cakes enzovoorts. Of bijvoorbeeld door de granola (zie voor het recept van granola bij zadenmix).
De bakvaste chocolade chunks zijn verkrijgbaar in puur, melk en wit. Zak van 500 gram.
Recept voor chocoladebroodjes:
Nodig: 500 gram bloem (of Akkergoud), 1 ei en dat met lauwe melk aanvullen tot 300 ml, 2 tl gedroogde gist, 1 1/2 tl (bakkerszout), 20 gram roomboter, 200 gram chocoladechunks. Werkwijze: kneed de ingrediënten gedurende 20 minuten. Dit kan handmatig, of machinaal. Voeg na 10 minuten kneden de chocoladechunks toe. Doe het deeg in een licht met olie ingevette kom en laat het 30 minuten rijzen (de voorrijs). Sla het deeg door (= duw de lucht eruit) en vorm het tot een bol. Snijd van die bol 13 stukjes deeg van ca 65-70 gram. Vorm van de deegstukjes mooie bolletjes. Leg de bolletjes in een ingevette taart- of vlaaivorm van 28 cm doorsnee. Begin met 1 bolletje in het midden, 4 er omheen, en 8 aan de rand. Laat de bolletjes narijzen totdat ze in volume verdubbeld zijn. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestrijk de bolletjes vlak voordat ze de oven ingaan voorzichtig met een kwastje melk. Bak broodjes in 15 minuten in het midden van de hete oven. Bestrijk de broodjes eventueel direct na het bakken nog met een kwastje gesmolten roomboter. Laat de broodjes op een rooster afkoelen.