Bakvorm - Taartpan Rond gesiliconeerd 28 cm
OverzichtTaartpan rond gesiliconeerd
Taartpan van blauwstaal, voorzien van een duurzame siliconencoating. Door deze siliconenlaag is het baksel eenvoudig uit de vorm te verwijderen.
Diameter: 28 cm
Hoogte: 4,5 cm
Deze fijne taartpan doet het ook heel goed als vlaaipan. Daarnaast gebruik ik deze maat taartpan ook graag om broodjes in te bakken. Van 500 gram bloem, 2 tl gedroogde gist, 1 1/2 tl (brood)zout, 300 ml water en 20 gr. olie kneed je brooddeeg (20 minuten kneden!). Leg het deeg een half uur in een licht met olie ingevette kom voor de voorrijs. Sla het deeg door en snijdt het in 13 stukjes van ca 60-65 gram. Vorm de deegstukjes tot bolletjes en leg ze als een bloem in de ingevette taartvorm: 1 bolletje in het midden, vier eromheen en acht stuks dáár weer omheen. Laat de bolletjes rijzen tot ze in volume zijn verdubbeld. Voor een mooi glansje lak je de bolletjes nu voorzichtig af met een kwastje melk. Bak de bolletjes ca 15 minuten in een op 220 graden voorverwarmde oven. Stort op een rooster. Je hebt nu een prachtig breekbrood!
Variatietips:
- maak kruidbroodjes door bij het kneden 100 gram gehakte sucade en 1 eetlepel rommelkruid toe te voegen
- versier de broodjes met één of meerdere soorten zaadjes/pitjes. Maar hiervoor de bolletjes na het vormen nat en druk ze in de gewenste zaadjes/pitjes. Daarna in de taartpan leggen voor de narijs
- maak krentenbollen met ons heerlijke mix voor krentenbrood