Broodmix - Feestbrood - 1250 gram
OverzichtFeestbroodmix van molen De Driekleur is heerlijk! Het is fluweelzacht briochebrood, met een zachte ondertoon van citroen vanwege de citroenstukjes, die erin zitten.
Feestbrood maak je zo: Kneed 500 gram feestbroodmix met 250 ml water, 2 tl gedroogde gist, 1 1/2 tl zout en 20 gr boter gedurende 20 minuten. Leg het deeg in een licht met olie ingevette kom 20 minuten in de voorrijs. Slag het deeg door (= lucht eruit duwen), bol het op en breng het in de gewenste vorm. Laat het narijzen tot het in volume is verdubbeld. Bakken: bestrijk het deeg met een kwastje melk en zet het in het midden van een voorverwarmde oven. Temperatuur: 225 graden (of 200 graden hetelucht). Tijd: 30 minuten. Eventueel direct na het bakken bestrijken met een kwastje gesmolten boter.
Ingrediënten: tarwebloem, citroenstukjes, kipmeeleipoeder, krentenbroodverbeteraar (gluten, dextrose, weipoeder, emulgator E471, E481, E472a), roggebloem, sojabloem, geleermiddel E450, aroma, glucosestroop, melkeiwit, meelverbetermiddel (E800, E920, enzym, kleurstof E100)