Vruchten - Krenten - 500 gram
OverzichtKrenten 500 gram. Goede kwaliteit. Zin in krentenbollen? Zo maak je ze zelf. Week 300 gram krenten een uurtje in lauw water. Laat ze uitlekken en dep ze goed droog.
- 450 gram bloem
- 6 gr droge gist
- 25 gr suiker
- 30 gr krentenbroodverbeteraar
- 30 gr boter
- 270 ml water
- 8 gr zout
Dit 10 minuten kneden (met de hand of met een apparaat). Dan de krenten erbij. Nog 10 minuten kneden. Deeg 30 minuten laten voorrijzen in een licht met olie ingevette kom. Het deeg doorslaan en opbollen. Stukjes deeg af steken van 75 gram (je hebt er dan 14) en die tot bolletjes vormen. De bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat laten narijzen tot ze in volume verdubbeld zijn. Bakken: 15 minuten op 200 graden hetelucht. Direct na het bakken bestrijken met gesmolen boter.