Basisproduct - Boekweitmeel - 1 kilo
OverzichtBoekweitmeel. Zak 1000 gram
Boekweit is geen graan, maar een kruidachtige plant. Het bevat verschillende vitaminen (o.a. B1 en B6) en mineralen (o.a. magnesium).
Het meel kun je op dezelfde manier gebruiken als tarwemeel. De smaak is nootachtig. Let op: boekweitmeel is glutenvrij en daarom niet zondermeer geschikt om brood mee te bakken. Het kan wel in een combinatie met tarwe, bijvoorbeeld: 1/3 tarwemeel, 1/3 tarwebloem en 1/3 boekweitmeel. Daarna bak je brood, zoals je het gewend bent. Het resultaat is brood wat qua structuur en bite erg veel op zuurdesembrood lijkt en fantastisch smaakt.
Voor lekker voedzame pannenkoeken, waar je geen suikerpiek van krijgt, neem je:
- 500 gram boekweitmeel
- 1 el bakpoeder
- 3 eieren
- 1 liter (plantaardige) melk
- flinke snuf zout
Hiervan mix je een pannenkoekbeslag en je werkt verder, zoals je gewend bent. (ik roer altijd alvast een scheut olie door het beslag, zodat ik niet steeds de pan moet invetten). Een combinatie van tarwebloem en boekweitmeel geeft ook een goed resultaat.
Voor meer inspiratie: google op ¨recepten met boekweitmeel¨ en je hebt meteen 60.000 hits!