Kruiden - Kaneel - ceylon kaneel - 60 gram
OverzichtJe hebt kaneel en je hebt kaneel. Of liever gezegd: je hebt nep-kaneel (Cassia) en échte kaneel (Ceylon). Het verschil kun je goed zien, als je de kaneel ongemalen (als stokjes) bekijkt. Cassia-kaneelstokjes zijn soort kokertjes/pijpje, Ceylon-kaneelstokjes zijn pijpjes die uit meerdere laagjes bestaan. Het verschil kun je ook goed proeven: echte kaneel is zoetig, bijzonder geurig, zacht. Cassia kaneel is daar slechts een aftreksel van.
Er valt nog heel veel meer van te zeggen. Maar waarom neem je niet gewoon de proef op de som?
Toepassing:
-een snuf door je zelfgemaakte appelmoes
-gebruik het sowieso bij alles waar appel in gaat: appeltaart, appelflappen, appelbeignets, appelmuffins, appelcake enzovoorts
-heerlijk in combinatie met banaan en peer, in zo´n beetje alle toepassingen
-een snuf over je havermout
-lekker over je stoofpeertjes (niet meekoken! dan kan de kaneel een bittere smaak krijgen)
-heerlijk in pompoentaart
-enzovoorts
Kaneel is gezond
Kaneel bevat veel vitaminen en mineralen en wordt veel in de natuurgeneeskunde toegepast (vooral de chinese). Zo is kaneel o.a. ontstekingremmend en helpt het hart- en vaatziekten te voorkomen. Kaneel werkt regulerend op de bloedsuikerspiegel, waardoor je minder snel een hongergevoel krijgt. Kaneel kan dus ook ingezet worden bij afvaldiëten. Gebruik je kaneel in een gerecht? Dan heb je minder suiker nodig!
LET OP!
Kaneel kun je (net als eigenlijk alle kruiden!) niet onbeperkt eten. In (heel) grote hoeveelheden kan het leverschade veroorzaken.
VoedingswaardeVoedingswaarden per 100 gram
Energie | 1577,37 kJ |
Energie | 377 kcal |
Vetten | 17 gram |
waarvan verzadigde vetzuren | 3,2 gram |
Koolhydraten | 32 gram |
waarvan suikers | 30,4 gram |
Eiwitten | 12 gram |
Vezels | 24,9 gram |
Zout |