Kruidenmix - Bruschetta - 50 gram

Artikel 22 van 38
€ 2,20 (inclusief btw)
Overzicht

 

Het bevat:

tomatenstukjes (tomaatgranulaat, zetmeel (maïs)), kruiden en specerijen (knoflook, oregano, basilicum, uigranulaat, paprikagranulaat), zeezout

Bruschettamix is een Italiaanse mix, die heerlijk smaakt als dipper, in pasta´s, bij vlees of vis.

Receptje voor een dipper:

- 3 eetlepels bruchettamix

- 6 eetlepels warm water

- 2 eetlepels extra vierge olijfolie

Laat de mix 5 minuten wellen in het warme water en roer er vervolgens de olijfolie door. Dip lekker met stukjes (stok)brood. (Een recept van Oil&Vinegar)

Ook lekker: Bestrijk (oud) brood met de bruschettadipper, strooi er geraspte kaas over en leg het brood even onder een hete grill tot de kaas kleurt.

De dipper is ook heerlijk om er een grillkippetje met te bestrijken! Vergeet dan niet om de buikholte van de kip nog wat te zouten en/of te kruiden.

Bruschettamix is een heerlijke smaakmaker in je zelfgemaakte pastasaus. Of voor gehaktballetjes met een italiaanse twist. 

Ga lekker los met deze mix. Het is een aanwinst in je keuken!

Als laatste nog mijn favo lasagnerecept. Natuurlijk zonder pakjes of zakjes:

Lasagne voor 6 tot 8 personen

Ingrediënten:

  • 250 gram gerookte spekreepjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gram champignons
  • 100 ml. olijfolie
  • 100 gram tarwebloem
  • 1 liter melk
  • 2 blikken tomaten
  • bruschettakruiden (65 gram)
  • een paar stengels basilicum
  • 1 pak lasagnebladen
  • geraspte (parmezaanse) kaas

Bak de spekreepjes in een droge pan zachtjes uit. Snipper de ui. Maak de champignons schoon en snijdt ze in kwarten. Voeg de ui en champignons toe aan de spekreepjes en pers de tenen knoflook er boven uit. Bak alles onder af en toe omscheppen zachtjes gaar.

Maak intussen een dikke béchamelsaus. Verwarm hiervoor de olijfolie in een pan met een dikke bodem. Voeg de bloem toe en laat die even mee garen. Voeg scheut voor scheut de melk toe terwijl u krachtig met een garde roert om klontjes te voorkomen.

Pureer de tomaten uit blik. Giet de puree bij de béchamelsaus. Doe er het spek/champignonmengsel  en de bruschettakruiden bij. Pluk van een paar stengels basilicum de grootste blaadjes en knip die klein boven de saus.

Beboter een ovenschaal en schep er een laagje saus in. Bedek de saus met lasagnebladen. Doe om en om saus en lasagnebladen in de schaal en eindig met een laagje saus. Strooi er royaal geraspte kaas over.

Zet de schaal 30 minuten in het midden van een voorverwarmde (200 graden) oven.

Voedingswaarde per 100 gram:

 

Energie

1302

KJ

Energie

309

kcal

Vetten

2,1

g

- waarvan verzadigde vetzuren

0,4

g

Koolhydraten

54

g

- waarvan suikers

38

g

Vezels

13

g

Eiwitten

12

g

Zout

7,1

g

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u dan hier in...

Blog

Lees achtergrond informatie, het verhaal achter de producten, handige tips en gebruiksaanwijzingen op de blog 'Eenvoudig Leven'

© 2015 - 2024 Eenvoudig Leven Shop | sitemap | rss