Kruidenmix - Italiaanse kruiden - zonder zout - e-nummervrij - 55 gram
OverzichtIngredienten:
- Oregano, paprika, ui, basilicum en tijm
Toepassing:
- Pastasauzen, vlees, vis, kip, marinade, ei, dressings
Gebruik naar smaak.
Simpel receptje voor pastasaus:
Snipper een ui en bak hem glazig. Knijp er een teentje knoflook over uit en laat dat ook nog een minuut meebakken. Voeg 1 kilo tomaten toe (gewassen en in stukken gesneden en -indien gewenst- ontveld), 1 paprika in stukjes en 1 courgette in blokjes. Laat het geheel smoren tot alles zacht is. Voeg 1 eetlepel Italiaanse kruiden en (Keltisch Zee)zout naar smaak toe. Pureer met behulp van een staafmixer. Wij vinden het lekker als de saus niet helemaal glad is, maar dat is net wat je zelf wilt! Als je liever een saus met vlees hebt, voeg dan geruld gehakt en/of stukjes salami toe. Voeg voor een dieperrode kleur een klein blikje tomatenpuree toe. Is de saus te waterig naar je zin? Laat hem dan een poosje inkoken, of roer er een eetlepel in wat water opgeloste aardappelzetmeel door. Eet smakelijk!
Voedingswaarde
Voedingswaarden per 100 gram
Energie | 1033,59 kJ |
Energie | 246,82 kcal |
Vetten | 3,3 gram |
waarvan verzadigde vetzuren | 1,1 gram |
Koolhydraten | 65,2 gram |
waarvan suikers | 8,8 gram |
Eiwitten | 10,6 gram |
Vezels | 28,9 gram |
Zout | 0 gram |