Kruidenmix - Nasikruiden - zonder zout - mengsel uit eigen keuken - 80 gram
OverzichtHet meest populaire product van de hele eenvoudiglevenshop!
Heerlijke nasikruiden. Zonder zout! Zo kun je net zoveel of weinig gebruiken als je wilt. En heel voordelig.
Bevat geen e-nummers, geen gluten.
Ingrediënten:
- djinten (gemalen komijnzaad)
- gemalen koriander
- djahe (gemalen gember)
- laos
- knoflookpoeder
- kurkuma
- cayennepeper
Droog en liefst donker bewaren.
Gebruik: 1 eetlepel (ca 8 gram) voor 4 personen.
Inhoud zakje: 80 gram.
Mengsel uit eigen keuken.
Uiteraard zijn de nasikruiden ook heel geschikt om bami mee te bereiden!
Recept voor Nasi Goreng:
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram rijst
- scheut zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 prei
- 1 el nasikruiden
- 1/4 witte kool, geschaafd
- 1 rode paprika, in stukjes
- eventueel een rood pepertje (zonder zaadjes)
- zout
- 4 el ketjap manis
Kook de rijst (met wat zout) volgens de verpakking. Dit kunt u ook 1 dag van tevoren doen.
Afgekoelde rijst laat zich gemakkelijker bakken.
Halveer de prei en snijd in ringetjes. Snijd ook het groene deel, maar houd dat apart.
Verhit de olie in een wok of royale pan. Doe er de ui, de witte preiringen en kruiden in en bak
alles enkele minuten op een matig vuur.
Voeg de witte kool en de paprika toe en bak alles nog 6 minuten, af en toe roerend.
Als u van pittig houdt, bak dan ook het in flintertjes gesneden rode pepertje mee.
Voeg zout naar smaak toe (proef!).
Voeg de rijst en de groene preiringetjes toe en bak alles nog eens 4 minuten.
Maak op smaak af met 4 el ketjap manis.